http://tadinadoyamadim.blogspot.com/2009/01/bursa-mutfagi-kaz-bogazi.html
adresinden alıntıladığım daha önce hiç duymadığımı bir bursa lezzeti aktarıyorum
Babamın çocukluğunda Bursa mutfağının ziyafet yemeklerinden biri olan kaz boğazını yine babamın sayesinde küçük yaşta tanımıştım.Sırf bu yemek için babamın eve kaz getirdiği zamanlar hiçte az değildi.Kaz eti ve el açması yufkanın lezzetlerinin birleşmesiyle yemek vazgeçilmez oluyor
Tabii benim kaz eti bulmam mümkün olmadığı için tavuk etiyle hazırladım
Tavuk etiyle daha hafif ve doyurucu bir yemek...
Yöresel lezzetlerin kaybolup gitmemesi adına geçte olsa sanal ortama taşımak istedim(zira google hazretlerin de arayıp bulamadığım bir tarif)
Bu yemeğin benzeri ,
KAZ BOĞAZI
Malzemeleri:
-2 yufka (annemin önceden hazırlayıp kuruttuğu el açması yufkaları kullandım)
-1 tavuk bonfile
-Salça,su,sıvı yağ
-yoğurt
Hazırlanışı:
1-Öncelikle bonfile tavuğu pişirip,tuz ilave ediyoruz.
2-Tavuğun suyunu bir kenara ayırıyoruz
3-Yufkaları rulo şeklinde sarıp 2 parmak kalınlığında kesiyoruz.Fırın tepsisini kaplayacak kadar sıralıyoruz.Yufkaları önceden 185 derecelik fırında 10 dakika kadar kurutuyoruz
4-Tavuğun pişen suyu ılınınca yufkaların üzerine gezdiriyoruz
5-Suyun etkisiyle yumuşayan yufkaların üzerine,tavuk etini ince ince kopartıp yufkaların üzerine döşüyoruz
6-Biraz salçayı suyla inceltip sıvı yağ ilAvesiyle birkaç dakika ocakta pişiriyoruz
7-Etlerin üzerine sosu gezdirip yoğurt eşliğinde sıcak sıcak servis yapıyoruz
(yufkaların üzerini tamamen tavuk etiyle kaplıyoruz,ben yufkanın görünmesi için tamamen yerleştirmeden fotoğrafladım
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder